Alles heeft zijn tijd: vacatio

Leeg van iets

Ik ben aan vakantie toe. Mijn hoofd is leeg. Er komt geen inspirerende gedachte om mijn aanbod voor dit najaar mee in te luiden, of toch…: Alles heeft zijn uur en ieder ding onder de hemel zijn tijd (Prediker 3:1).

IJdelheid misschien…, maar met voldoening over het voorbije trainingsjaar ga ik in vertrouwen verder. Dat ik daar alle reden toe heb, komt niet alleen door het plezier dat ik zelf aan het geven van de trainingen beleef; de reacties van de deelnemers zijn bijzonder bemoedigend. …[tekst verwijderd]

Vieren

Het nodige is geregeld om na de zomer weer mijn zeilen te hijsen. Met een gerust hart kan ik loslaten en vakantie vieren in de ware zin van het woord. Vacatio (Latijn) betekent vrij zijn van iets. En vieren is ook een vorm van meegeven om de juiste spanning op een verbindingslijn te houden, zoals bij het zeilen.

In plaats van de wind na te jagen, laat ik me er door bewegen. En nu is het even windstil…

Ik wens je een zomer naar jouw hartenlust.