Feel like a gift; training in The Work en Oprecht communiceren

Dit is een tijd van surprises, van donkere dagen en van licht dat daar doorheen schijnt, een nieuw begin. Daarbij past het mijn aanbod aan trainingen voor het komende half jaar te presenteren.
[vanwege het vervallen van aanbod, is tekst verwijderd]

Is er iets voor je bij waarmee je jezelf een plezier doet? Wat past bij jou als je uit wilt drukken dat je jezelf waardeert?

Feel like a gift

Feel like a gift

Mijn oog viel op een reclameposter voor lingerie met daarop de tekst feel like a gift. Bij mijn eerste reactie herkende ik mijn oordelende gedachten. Deze verdwenen naar de achtergrond, waarna de tekst op zich tot mij doordrong en begon te zingen. Feel like a gift… Mhmmm… Ja, mijzelf als een geschenk ervaren, een geschenk van het leven. Mijzelf zoals ik ben als een geschenk ervaren. Wat zie ík mijzelf doen als ik dat zo ervaar?
Het antwoord dat bij mij naar boven komt is: Dan geef ik mijzelf weer de gelegenheid om datgene waar ik blij van word met anderen te delen. Ik gun het mijzelf om vooralsnog mijn trainingen gratis aan te blijven bieden, omdat mij dat de ruimte geeft om zorg te dragen voor mijn balans.
Door dit te beseffen, herken ik hoe het leven een aaneenschakeling is van geschenken: het leven is mij gegeven, ik sta mijzelf toe mijn mogelijkheden en grenzen te waarderen en dat te ontvangen wat anderen mij geven, ik bied datgene aan wat ik te geven heb – niet meer, niet minder – , het is een geschenk als anderen dat ontvangen en het zichzelf schenken.
Op deze wijze geef ik mijzelf bloot.

(foto: Ineke Wackers)